Testamentul Englez

June 6, 2022 3:22 pm Published by

Acest articol își propune să discute de ce avem nevoie de un testament si modul în care se obtine acesta în Anglia și Wales.

Dacă locuiești în Anglia si Wales și deții bunuri aici și în România, e recomandat să dispui prin testament de aceste bunuri. În general, dacă nu ai un testament valid legea britanică va veni să dispună cum și cui va fi împărțită proprietatea ta aflată pe teritoriu britanic. Dacă deții mai multe proprietăți în cele două jurisdicții, poti si să întocmești chiar două testamente care se adresează separat activelor românești și celor britanice si nu au dispozitii contrare sau nu se revocă reciproc.

Când intocmesti un nou testament, el îl va înlocui pe cel vechi care nu mai este valabil de la data celui de-al doilea. Poți opta și pentru un codicil iar atunci testamentul rămâne valabil cu excepția clauzelor modificate prin noul act juridic. În UK poți face testamentul public si aceasta îi conferă mai multă opozabilitate, iar Certainty este registrul unde poți înregistra testamentul tău online.

Common law dispune ca doi martori să fie prezenți și să contrasemneze sub ‘attestation clause’. La un notar te poti asigura că acesta e redactat conform cerintelor legale si se va îndeplini conform dorintelor tale. De exemplu poți desemna până la patru executori testamentari printre care unul poate fi și notarul care se va ocupa de toate procedurile succesorale la momentul potrivit. În testament poți să incluzi dispoziții precum lăsarea unor bunuri anume unor persoane/carităti alese de ține; modul în care vrei să fii înmormântat sau incinerat, unde să aibă loc ceremonia înmormântării, sau unde să fii îngropat; persoane pe care dorești să le excluzi în mod expres de la moștenire etc.

Poți dispune prin testament britanic ca anumite persoane să devină tutori pentru copiii tăi minori. Poți primi un sfat în privința protecției drepturilor copiilor minori pentru instituirea unui ‘trust’ – un instrument util când dorești să pui la adăpost valori materiale pentru când ei vor atinge majoratul sau alta varsta (21, 25 etc). Poți decide acordarea pe viață a dreptului de a locui unor beneficiari fără că ei să dețină acea locuinta ca si proprietari, instituind ‘trust’ cu cedarea proprietății către copilul minor la o dată viitoare.

Dacă dorești să dispui  ca o parte din masa succesorală să revină copilului vitreg, acesta poate fi eliminat dintre succesori dacă nu ai lăsat un testament. Proprietăți în valoare mai mică de £270,000 care se transferă între soți/parteneri vor merge la aceștia automat fără a dispune copiilor. Primele 325,000 de lire sterline vor beneficia de taxă de moștenire zero dar exista si alte benzi de rata zero dupa caz (650,000 lire pentru cupluri casatorite si rata aditionala pentru proprietati rezidentiale care in prezent este de 175,000 lire). De exemplu dacă nu vei lăsa proprietatea soțului actual ci copiilor din căsătoria anterioară, taxa de 40% se va aplica.

În următoarele cazuri trebuie să întocmești un testament, altfel legea britanică va putea decide altfel pentru ține:

Poate dorești să numești moștenitori care nu fac parte din familie, copii pe care îi consideri ai tăi deși nu sunt, un partener de viață sau carităti.

Poți dispune ca anumite persoane să fie expres înlăturate de la masa succesorală, prin dispoziție testamentară chiar când acestea ar fi automat considerate de lege beneficiare.

Dacă persoanele beneficiare la masa succesorală decedează poți stabili cu claritate dacă descendenții acestora vor urma sau nu la moștenire.

Dacă dorești să întocmești un testament în Regatul Unit apelează cu încredere la serviciile noastre, iar noi te putem ajuta prin avocați specializați să îl redactezi oferindu-ti sfaturi clare despre ce să cuprindă acesta ca să reflecte obiectivele tale. De asemenea asigurăm păstrarea gratuită si permanentă a testamentului in seiful nostru.

Categorised in:

This post was written by Veronica Boboc